Gideonsbergs IF Dam U - Skultuna IS Dam 4-2 (2-2)

Målskyttar Skultuna: Linda Myllykoski, Amanda Stolpe..

Matchreferat:

Seriepremiär och tråkigt väder men man kan spela fotboll i alla väder.

Match mellan GIF och Skultuna på Önsta IP och en hel del folk trots att det regnade nästan hela tiden.
Först vill jag säga att alla våra spelare såg sjukt taggade ut inför matchen. Vi går ut och gör en bra uppvärmning.

Första halvlek.
Det är spel fram och tillbaka . Men efter ca 13 minuters spel så tar vi ledningen med 1-0 och det är Amanda Stolpe som spelar fram Linda Myllykoski som gör målet. Vi fortsätter att rulla boll till varandra men slår en liten fel pass och dom bryter bollen och en GIF tjej skjuter ett skott som går över vår målvakt som står långt ut, så nu står det 1-1.
Det är en jämn match och mycket spel på mittplan som blev tyngre att springa på. Vi får en frispark som Amanda Stolpe kommer slå och hon skjuter över GIFs målvakt och nu står det 2-1 till oss. Vi rullar på många spelare idag.
Återigen så kommer det en GIF spelare på mitten som drar iväg ett skott och tyvärr så går denna boll också över vår målvakt som står långt ut. Så nu står det 2-2.
Vi fortsätter och kämpa på och skapar chanser, domaren missar en solklar hands i straffområdet på en GIF spelare men men domaren ser inte allt så det är bara att släppa och gå vidare. GIF kommer på en kontring på högerkanten och drar sig in mot straffområdet och skjuter ett skott som går förbi vår målvakt och nu står det 3-2 till GIF. Tyvärr så tycker jag inte det är rättvist. Tycker att vi har spelet och dom kör sina långa bollar på sin forward.

Andra halvlek
Första 10 minuterna i andra halvlek så får vi jaga boll och GIF var lite mer taggade och började spela bollen på marken, men som vi alltid gör så jobbar vi oss in igen i matchen och får en del läge. GIF skapar och läge och det gör även att dom får en straff som dom missar. Det syns på alla spelare att planen är tung att springa på. Vi fortsätter att rulla på alla våra 7 avbytare och det är verkligen kul att se alla spelare hur dom kämpar för varandra.
Inte mycket kvar av matchen nu men då kommer en GIF spelare på högerkanten och skjuter ett skott som går i mål 4-2 till GIF som också blir slutresultatet.

GIF vinner matchen men oavgjort hade varit mer rättvist.
Det är bara att ta nya tag och fortsätta spela den fina fotbollen vi gör.
Måste ju bara säga att vi har verkligen utvecklas som lag. Vi kommer tillbaka och blir ännu starkare till nästa match.